Werksessie Erfgoedwijs.be: deel uw lesmateriaal met leerkrachten

Uw educatief lespakket of leermaterialen rechtstreeks tot bij de juiste leerkracht brengen? Dat kan via Erfgoedwijs.be. Erfgoedwijs.be is een deelsite van KlasCement, een platform door en voor leerkrachten waar zij leermaterialen met elkaar uitwisselen. Maar ook (culturele) organisaties zijn welkom om hun inhoud (zoals lesbrieven, bronnen, audiovisueel materiaal, oefeningen …) hier met leerkrachten te delen. Ook u dus! Waarom zou u dat doen? Ga er niet van uit dat leerkrachten die op zoek zijn naar lesmateriaal of activiteiten zomaar en vanzelf op de website van uw erfgoedorganisatie zullen terechtkomen. Via Erfgoedwijs.be bereikt u rechtstreeks duizenden leerkrachten.

En hoe begint u er vervolgens aan? Daarover gaat deze sessie. We maken u wegwijs in het platform en begeleiden u stap voor stap om uw educatief materiaal te posten. Breng zeker uw laptop mee en zorg ervoor dat u uw lesmateriaal bij de hand hebt om op Erfgoedwijs.be te plaatsen. Dat kan testmateriaal zijn dat u nadien terug verwijdert. Maar nog efficiënter zou zijn dat u de opportuniteit meteen gebruikt om onder begeleiding uw aanbod te registreren. We gaan al doende dieper in op onder andere:

  • Welke trefwoorden hanteert u best?
  • Hoe kan u extra bronnen toevoegen?
  • Hoe stelt u een aantrekkelijke informatieve tekst op?

En wat meer is: ontdek tijdens deze vorming hoe u via Erfgoedwijs.be ook zicht krijgt op het gebruik en de waardering van uw pakketten.

Praktisch

  • 14 oktober 2022, 9.30 – 12.30 uur
  • Doelgroep: deelnemende organisaties aan Erfgoeddag en iedere erfgoedorganisatie die lesmateriaal ter beschikking wil stellen van leerkrachten. Zowel voor organisaties die al ervaring hebben met KlasCement of Erfgoedwijs.be als voor wie het platform nog niet kent.
  • Erfgoedwijs.be is een gezamenlijk initiatief van Histories, Herita en FARO.

Tarieven

  • Het standaardtarief voor deze vorming is 0 euro (gratis).
  • Het kortingstarief voor deze vorming is 0 euro (gratis) en geldt voor organisaties en verenigingen in de erfgoedsector en voltijdse studenten.
  • Werkzoekenden en personen in een kwetsbare sociaaleconomische positie kunnen via de organisator van de vorming een sociaal tarief aanvragen.
  • Meer info over onze tarieven vindt u in onze algemene voorwaarden.

Voor wie?

deelnemende organisaties aan Erfgoeddag en iedere erfgoedorganisatie die lesmateriaal ter beschikking wil stellen van leerkrachten. Zowel voor organisaties die al ervaring hebben met KlasCement of Erfgoedwijs.be als voor wie het platform nog niet kent.

Inschrijven

Hier kan je je inschrijven, uiterste inschrijvingsdatum is 12 oktober 2022.

Organisatie en partners

FARO, Herita en Histories
 

Praktisch

Data

14-10-2022 09:30
FARO, Priemstraat 51, 1000 Brussel

Prijs

Gratis

Lesgever

Anne Milkers (adviseur FARO), Eva Begine (projectmedewerker educatie FARO) en Elien Deley (KlasCement moderator Kunsten)