Werksessie: Digitale lijsten van de aktes van de burgerlijke stand: rijker dan je denkt

De registers van de burgerlijke stand zijn een veelvuldig gebruikte bron voor onderzoek naar de lokale bevolking en geschiedenis. Een groot deel van de burgerlijke stand is reeds online beschikbaar, waardoor huwelijken, geboortes en overlijdens vanaf de negentiende eeuw eenvoudig raadpleegbaar zijn. Om meer te halen uit deze bronnen voor je onderzoek, is het interessant om de gegevens in een digitale lijst samen te brengen.  

In deze gratis werksessie zullen we ons niet richten op het opzoeken van registers van de burgerlijke stand, maar zullen we ons juist verdiepen in het maken, bewerken en verbeteren van dergelijke digitale lijsten. Je leert hoe je ze kan maken en aanpassen aan je wensen. Samen onderzoeken we hoe het structureren van informatie nieuwe onderzoeksmogelijkheden biedt. Daarnaast bespreken we hoe je jouw onderzoek kan delen met andere erfgoedonderzoekers.

Lesgevers

Hendrik Vandeginste (Histories) en Lisa Tijtgat (Histories)

 

Wanneer en waar ?

Maandag 24 april 2023, 19u – 20u30   

Online via Microsoft Teams 

 

Inschrijven

De werksessie is volledig gratis, maar vooraf inschrijven is verplicht en kan tot drie dagen voor de vormingsavond via onderstaand inschrijvingsformulier. Voor ons vormingsaanbod gelden onze annuleringsvoorwaarden. 
 

Meer informatie?

Contacteer Lisa Tijtgat op lisa.tijtgat@historiesvzw.be of op telnr. 0492 11 54 71.  

Voor wie?

De vorming richt zich op iedereen die ofwel al bezig is of binnenkort wil starten met algemeen onderzoek naar gegevens uit registers van de burgerlijke stand. Dit is geen vorming over stamboomonderzoek. 

Inschrijven

Vooraf inschrijven is verplicht en kan tot drie dagen voor de vormingsavond via onderstaand inschrijvingsformulier:

Organisatie en partners

Praktisch

Data

24-04-2023 19:00
Online

Prijs

gratis

Lesgever

Hendrik Vandeginste (Histories) en Lisa Tijtgat (Histories)