Werksessie: digitale lijsten van bevolkingsregisters: rijker dan je denkt

© Stadsarchief Mechelen

De bevolkingsregisters zijn een veelvuldig gebruikte bron voor historisch onderzoek. Sommige bevolkingsregisters zijn online beschikbaar, waardoor je dan gegevens van wie waar woonde eenvoudig kan terugvinden. Om meer te halen uit bevolkingsregisters voor je onderzoek, is het interessant om de gegevens in een digitale lijst samen te brengen.

In deze gratis werksessie zullen we ons niet richten op de bron van het bevolkingsregister zelf, maar zullen we ons juist verdiepen in het maken, bewerken en verbeteren van dergelijke digitale lijsten. Je leert hoe je ze kan maken en aanpassen aan je wensen. Samen onderzoeken we hoe het structureren van informatie nieuwe onderzoeksmogelijkheden biedt. Daarnaast bespreken we hoe je jouw onderzoek kan delen met andere erfgoedonderzoekers.

Lesgevers:

Hendrik Vandeginste (Histories) en Lisa Tijtgat (Histories)

Waar en wanneer?

Dinsdag 12 december 19u – 20u30

Online via Microsoft Teams

Prijs

Gratis

Meer informatie?

Contacteer Lisa Tijtgat op lisa.tijtgat@histories.be of op telnr. 0492 11 54 71.

Deze werksessie behoort tot een reeks van laagdrempelige toelichtingen in verband met digitale lijsten. Eerder werd de burgerlijke stand behandeld. In deze sessie wordt enkel gefocust op het bevolkingsregister.

Voor wie?

De vorming richt zich op iedereen die ofwel al bezig is of binnenkort wil starten met algemeen onderzoek naar gegevens uit bevolkingsregisters. Dit is geen vorming over stamboomonderzoek.

Inschrijven

Inschrijven is verplicht en kan tot drie dagen voor de vormingsavond via onderstaand inschrijvingsformulier. Voor ons vormingsaanbod gelden onze annuleringsvoorwaarden. 

Organisatie en partners

Histories \ Home - Histories

Praktisch

Data

12-12-2023 19:00
online

Prijs

Gratis

Lesgever

Hendrik Vandeginste (Histories), Lisa Tijtgat (Histories)

Inschrijven