Webinar / infosessie MamaMito: Op zoek naar onze voormoeders

Mamamito

Stamboomonderzoek is vandaag nog veeleer een mannenzaak; uiteraard werd onze familiegeschiedenis ook mee gevormd door vrouwelijke voorouders. Aan de hand van concrete voorbeelden leer je in deze webinar (online vormingssessie) de beginselen van het stamboomonderzoek en een moederlijke stamreeks uit te werken.Op die manier ben je helemaal klaargestoomd om deel te nemen aan het citizen science project ‘MamaMito’ van Histories vzw, KU Leuven, VUB, meemoo en Familiekunde Vlaanderen.

In dit project wil men zo veel mogelijk burgers hun maternale stamreeksen in kaart laten brengen, gecombineerd met DNA onderzoek. Met het mitochondriaal DNA krijgt immers iedereen genetische informatie die men enkel overerft via moeder. Duik dus in je familiegeschiedenis op zoek naar jouw ‘vergeten’ voormoeders en help hierdoor de wetenschap en de genetica vooruit.

Het webinar zal maximum anderhalf uur duren. Aansluitend is er tijd voor vragen. U kan het webinar ten allen tijde verlaten.

 

Voor wie?

Starters in stamboomonderzoek, genealogen, geïnteresseerden in genetische genealogie, geïnteresseerden in het MamaMitoproject

Inschrijven

Inschrijven is verplicht en kan via dit inschrijvingsformulier. Je hoeft maar één datum te kiezen, want het gaat telkens om hetzelfde webinar. Na inschrijving krijg je van ons een link toegestuurd, die je op het gekozen moment rechtstreeks naar het webinar brengt.

Voor verdere inlichtingen kan je steeds terecht bij dr. Gert Gielis via gert.gielis@historiesvzw.be of 015 80 06 38 (tijdens de kantooruren).

Organisatie en partners

Praktisch

Data

29-04-2020 10:00

02-05-2020 14:00

10-06-2020 10:00

Lesgever

Prof. dr. Maarten Larmuseau, dr. Gert Gielis