Webinar: Eerste resultaten pilootproject CoDE-x

In september 2022 startte Histories met het pilootproject CoDE-x, waarbij we op een participatieve manier een website creëerden met datasets gemaakt door erfgoedvrijwilligers. Histories wil met CoDE-x een oplossing bieden om de onderzoeksgegevens van erfgoedvrijwilligers, die niet in andere databanken terechtkunnen, te ontsluiten. CoDE-x focust zicht op een eenvoudige en efficiënte manier van registreren met een minimale infrastructuur. Dit moet leiden tot kruisbestuiving tussen verschillende soorten erfgoedonderzoekers. Dankzij verschillende partners, koepels en vrijwilligersorganisaties konden we een laagdrempelige website waarmaken waar je datasets kan registreren en opzoeken.

CoDE-x blijft bestaan en verder evolueren na de pilootfase. Maar wat heeft dit project opgeleverd? Tijdens het webinar onderzoeken we samen het belang van datasets, de eerste resultaten van het project en toekomstplannen van CoDE-x.

Lesgevers

Lisa Tijtgat (Histories), Sarah van Leynseele (Histories)

Waar en wanneer?

Dinsdag 27 juni van 20u – 21u30

Online via Microsoft Teams

Prijs

Gratis

Meer informatie?

Contacteer Lisa Tijtgat op lisa.tijtgat@historiesvzw.be of op telnr. 0492 11 54 71.

Voor wie?

Het webinar richt zich op iedereen die meer wil weten over CoDE-x en de resultaten van het pilootproject.

Inschrijven

Deelnemen is gratis, maar inschrijven is verplicht en kan tot drie dagen voor de vormingsavond via onderstaand inschrijvingsformulier. Voor ons vormingsaanbod gelden onze annuleringsvoorwaarden.

Organisatie en partners

Praktisch

Data

27-06-2023 20:00
Online via Microsoft Teams

Prijs

Gratis

Lesgever

Lisa Tijtgat (Histories), Sarah van Leynseele (Histories)