Uw educatief aanbod op Erfgoedwijs.be | Praktijksessie

Erfgoedwijs.be bundelt kwaliteitsvolle leermiddelen over en met erfgoed. De site maakt deel uit van het onderwijsplatform KlasCement waarop ruim 275.000 leerkrachten en educatieve medewerkers nagenoeg 70.000 ‘leermiddelen’ of lesmaterialen met elkaar delen. Precies daarom is het belangrijk dat ook het educatieve aanbod van uw erfgoedorganisatie in Vlaanderen of Brussel hierop terug te vinden is, en wel met een up-to-date aanbod. Erfgoededucatie in onderwijs zegt u? Voortaan één adres: www.Erfgoedwijs.be!

Zoals KlasCement is Erfgoedwijs.be een laagdrempelige website die vlot lesmaterialen, uitstappen en opdrachten rond erfgoed via het web toegankelijk maakt. Tijdens deze praktijksessie leer je hoe je nieuwe educatieve materialen op Erfgoedwijs.be toevoegt en hoe je het bestaand aanbod op Erfgoedwijs.be actueel houdt. Je krijgt ook antwoorden op vragen als:

  • Hoe plaats ik mijn activiteit in de kijker?
  • Onder welke kapstok of welk thema?
  • Hoe zorg ik ervoor dat mijn aanbod zichtbaar is voor leerkrachten?
  • Welke trefwoorden gebruik ik?

Heb je andere vragen of ondervind je (praktische) moeilijkheden om educatief aanbod op Erfgoedwijs.be te plaatsen? Geef ze mee bij jeinschrijving (zie onderaan). Tijdens de sessie kunnen we dan dieper op jouw vragen ingaan. Beschik je nog niet over een login bij KlasCement? Dan maak je die best eerst aan.

Programma

10.00 – 11.30 uur

  • Introductie: wat is Erfgoedwijs en wat is de meerwaarde ervan voor mijn werking?
  • Aan de slag: hoe kan ik aanbod toevoegen en in de kijker zetten?
  • Tijd voor vragen.

Erfgoedwijs.be is een initiatief van Histories, Herita en FARO, en kadert in de programmalijn Erfgoed en Onderwijs van FARO die loopt tot mei 2022. Noteer dat Erfgoeddag op zondag 24 april 2022 en de volledige werkweek daaropvolgend ‘erfgoed en onderwijs’ extra in de kijker zet. Zorg ervoor dat tegen dan uw activiteit of project samen met het onderwijs op Erfgoedwijs niet ontbreekt!

Voor wie?

Iedereen die leermiddelen rond erfgoed wil delen

Inschrijven

Inschrijven kan via de website van FARO.

Organisatie en partners

Erfgoedwijs.be is een initiatief van Histories, Herita en FARO.

Praktisch

Data

12-10-2021 00:00
Online, via Microsoft Teams

Prijs

Gratis

Lesgever

Hildegarde Van Genechten en Anne Milkers (FARO), Veerle Van Reusel (Herita), Rob Bartholomees (Histories)