Uitnodiging: online consultatiecirkel Familiegeschiedenis.be

Als organisatie voor en door erfgoedvrijwilligers wil Histories zoveel mogelijk mensen leiden naar erfgoedpraktijken zoals familiegeschiedenis. Dat doen we onder andere door Familiegeschiedenis.be inhoudelijk en vormelijk uit te bouwen tot een sterk referentiepunt voor iedereen met interesse in familiegeschiedenis. De komende maanden timmeren we aan de website, met een herlancering in het voorjaar van 2021.

Het liefst gaan we daarvoor in gesprek met erfgoedvrijwilligers en vertegenwoordigers van organisaties en verenigingen in het veld. Daarom organiseren we een consultatiecirkel, om samen te brainstormen. Hoe kijk je zelf naar Familiegeschiedenis.be? Wat vind je de sterktes van de website en wat kan beter? Wat zie je graag toegevoegd? Hoe kunnen we linken leggen met andere erfgoedaspecten en -domeinen? Over deze en andere vragen wil Histories graag jouw mening.

Voor wie?

Heb je interesse in familiegeschiedenis en bruis je van de ideeën, dan ben je hartelijk welkom in onze consultatiecirkel. Genealogische expertise mag, maar dat is geen vereiste: ook beginners en zij die zich breed interesseren in hun voorouders kunnen deelnemen. Let wel: als je niet vertrouwd bent met de al bestaande website, neem dan zeker Familiegeschiedenis.be onder de loep.

Praktische informatie

Alle nodige info over consultatiecirkels vind je hier.

De consultatiecirkel duurt ongeveer anderhalf uur, met mogelijkheid tot napraten. De cirkel gaat door online (via Microsoft Teams) op donderdag 17 december 2020, vanaf 19.00 uur.

Inschrijven kan via deze link tot en met maandag 15 december.

Daags voordien ontvang je de agenda met vergaderingslink, zodat je rustig over onze vragen kan nadenken. Tijdens de consultatiecirkel gaan we de hele virtuele tafel rond, zodat je zeker de kans krijgt om je visie en kennis te delen.

Heb je nog vragen? Contacteer dan Thijs Dekeukeleire: thijs.dekeukeleire@historiesvzw.be.

Voor wie?

Iedereen met interesse in familiegeschiedenis

Inschrijven

Praktisch

Data

17-12-2020 19:00
Online

Lesgever

Thijs Dekeukeleire