Praktische workshop objectfotografie voor metaaldetectoristen

© Dieter Jehs

Scherpe foto’s maken van kleine metalen is niet altijd even eenvoudig. Hoe vermijd je glans en storende schaduwen? Kies je voor een witte of een zwarte achtergrond? En welke instellingen voer je in op jouw fotoapparaat of zelfs smartphone? Kortom: hoe pak je het fotograferen van metaaldetectievondsten aan?

Verloop workshop:

  • We steken van wal met een korte theoretische intro in de objectfotografie.
  • Daarna gaan we praktisch aan de slag: aan de hand van realtime voorbeelden kan je zien wat wel en wat niet werkt.
  • Tot slot is er de mogelijkheid om zelf te experimenteren met je eigen camera of smartphone en vragen te stellen.

Heb je al foto’s van metaaldetectievondsten? Super! Je mag deze op voorhand doorsturen naar anouk.hazelof@historiesvzw.be. Lesgever Dieter gaat er tijdens zijn workshop mee aan de slag.

Waarom?

  • Foto’s laten ons toe om vondsten en informatie te delen met andere metaaldetectoristen of zelfs met vrienden en familie. Met de juiste technieken en materialen breng je je objecten en belangrijke details scherp(er) in beeld.
  • Camera’s, smartphones, lenzen… komen in allerhande maten en gewichten. Maar wat heb je nu echt nodig en hoe beperk je de kosten? Kan je bijvoorbeeld evengoed een bureaulamp gebruiken i.p.v. een (dure) flitser?

Lesgever

Lesgever dr. Dieter Jehs ontwikkelde zijn liefde voor objectfotografie tijdens zijn studies Archeologie. Bloed kruipt echter waar het niet gaan kan: hoewel Dieter een doctoraat Archeologie aan de UGent behaalde, specialiseerde hij zich verder in de kunst van de vondstfotografie. Nadien breidde hij zijn portfolio uit met het fotograferen van architectuur en landschappen. Zijn liefde voor fotografie vertaalt zich ook in een doorgedreven technische kennis van camera’s, lenzen, lichtbronnen enz.

Waar en wanneer?

De workshop vindt plaats op onderstaande data in OC De Brug, Kerkstraat 129 te Nieuwerkerken (Limburg), tijdens de Detectum-metaaldetectiedagen 2022. We organiseren dezelfde workshop tweemaal:

  • Zaterdag 11 juni 2022, van 14u tot 15u.
  • Zondag 12 juni, van 14u tot 15u.

Prijs

Gratis

Meer informatie?

Contacteer Anouk Hazelof via anouk.hazelof@historiesvzw.be of op het nummer 0476 04 59 51.

Voor wie?

Neem jij regelmatig foto’s van jouw vondsten of wil je hiermee beginnen en wil je leren hoe je metalen objecten optimaal in beeld kan brengen? Dan ben je aan het juiste adres. Je eigen fototoestel, smartphone en vondsten meebrengen? Graag! Ook beginners zijn welkom.

Inschrijven

Er is een maximaal aantal plaatsen voor de workshop objectfotografie, en er wordt gewerkt op basis van het first come, first served systeem. Je kan je op de dag zelf aanmelden op de stand van Histories voor je inschrijving voor de workshop, dan ben je zeker van een plaats.

Organisatie en partners

Detectum en Histories

Praktisch

Data

11-06-2022 14:00
OC De Burg, Nieuwerkerken

12-06-2022 14:00
OC De Burg, Nieuwerkerken

Prijs

Gratis

Lesgever

Dieter Jehs