Ontmoetingsdag Sint-Antoniusvieringen in Vlaanderen

Op 17 januari wordt de heilige Antonius ‘Toontje met het varken’ gevierd. Jaarlijks nemen honderden mensen uit verschillende verenigingen deel aan de Sint Antoniusvieringen. Elke viering heeft haar eigenheid, maar ze delen allemaal een gemeenschappelijke kern. Op initiatief van enkele verenigingen begeleiden het Centrum Agrarische Geschiedenis, Histories en PARCUM de Sint-Antoniusvieringen in Vlaanderen om erkend te worden als immaterieel cultureel erfgoed op de Inventaris Vlaanderen voor Immaterieel Cultureel Erfgoed. Het erkenningsdossier zal worden voorgesteld tijdens een ontmoetingsdag voor Sint-Antoniusvieringen op zaterdag 17 september 2022. Alle vieringen kunnen dan input en feedback leveren voordat we de laatste rechte lijn richting indiening van het dossier ingaan.

De Sint-Antoniusviering van Wolfsdonk is gastheer en ontvangt de vertegenwoordigers van Sint-Antoniusvieringen in de mooie Sint-Antonius Abtkerk in Wolfsdonk. De dag is vooral bedoeld als ontmoetingsmoment voor alle Sint-Antoniusvieringen in heel Vlaanderen. Enkele Sint-Antoniusvieringen stellen hun werking voor en delen inspirerende ideeën om met de viering aan de slag te gaan. Er is tijd voor ontmoeting en uitwisseling van ideeën om toekomst te geven aan de Sint-Antoniusvieringen.

Ben jij betrokken bij een Sint-Antoniusviering? Benieuwd hoe andere Sint-Antoniusvieringen aan een toekomst voor hun viering werken? Kom dan naar de ontmoetingsdag! Alle praktische informatie en het inschrijvingsformulier kan je hier terugvinden.

Waar en wanneer?

Zaterdag 17 september 2022, 13u30 – 17u
Sint-Antonius Abtkerk – Wolfsdonk-Dorp 7 – 3201 Aarschot

Prijs?

Gratis

Meer informatie?

Contacteer Laura Hemelings via laura.hemelings@historiesvzw.be

Voor wie?

Alle betrokkenen bij een Sint-Antoniusviering

Inschrijven

Schrijf je in via het inschrijvingsformulier op deze pagina.

Organisatie en partners

Histories, Centrum Agrarische Geschiedenis en PARCUM

 

 

 

 

Praktisch

Data

17-09-2022 13:30
Wolfsdonk

Prijs

Gratis

Lesgever