Online traject: Vrijwilligers rekruteren en motiveren voor lokale erfgoedverenigingen 

Het is niet eenvoudig om nieuwe vrijwilligers te vinden. Jonge vrijwilligers aantrekken lijkt nog moeilijker. En als je dan die witte raaf gevonden hebt, hoe hou je die dan aan boord? Hoe doe je dat trouwens ook in deze steeds wisselende (corona)tijden? Het online vormingstraject ‘Vrijwilligers rekruteren en motiveren in lokale erfgoedverenigingen en -organisaties’ onder leiding van Histories speelt in op deze vragen.  

Het is meer dan een vorming: het is een parcours waarin je zelf aan de slag gaat. Naast vorming, uitwisseling van ervaring en goede voorbeelden werk je zelf aan opdrachten. Tijdens de donkere wintermaanden denk je samen met andere erfgoedverenigingen na over jullie vernieuwing. Op het einde van het traject heb je een ruw plan voor het vrijwilligersbeleid in je eigen vereniging. Ga de uitdaging aan en werk met dit traject aan een oplossing voor je organisatie. Zo vlieg je er na deze vorming met frisse moed weer in.  

Wanneer en waar?

Woensdag 23 november 2022, 19u -21u30  

Woensdag 14 december 2022, 19u -21u30  

Woensdag 25 januari 2023, 19u -21u30  

Woensdag 15 februari 2023, 19u -21u30  

Telkens online via MS Teams

Prijs

Het inschrijvingsgeld is 16 euro voor het traject als je zelf erfgoedvrijwilliger (of student) bent, voor anderen is het 50 euro. Je wordt verwacht elke sessie te volgen. Voor ons vormingsaanbod gelden onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie?

Contacteer Daphné Maes op daphne.maes@historiesvzw.be  

Voor wie?

Medewerkers van vrijwilligersverenigingen die rond erfgoed werken. Je kan maximaal met drie per vereniging inschrijven. Er is plaats voor 15 deelnemers. Het is aan te raden om deze opdrachten uit te werken samen met collega’s uit je vereniging.

Inschrijven

Inschrijven is verplicht en kan tot een dag voor de eerste vormingsavond via onderstaand inschrijvingsformulier. Tijdens (of na) de vorming krijg je cursusmateriaal. Voor ons vormingsaanbod gelden onze annuleringsvoorwaarden.

Organisatie en partners

Histories

Praktisch

Data

23-11-2022 19:00
Online

Prijs

16 euro / 50 euro

Lesgever

Daphné Maes, consulent Histories