Online evenement: Familiegeschiedenis vandaag en morgen

Helaas is dit webinar reeds volzet. Je kan wel inschrijven voor de wachtlijst. Van zodra er een plaats vrij komt, zullen we je contacteren. Na het webinar ontvang je (ook als je op de wachtlijst staat) een link naar een video-opname van het webinar.

Hoe ziet familiegeschiedenis er vandaag uit en hoe gaan we er morgen mee aan de slag? Leer er alles over op dit online evenement. Experten lichten recente evoluties toe in het domein, en Histories lanceert de vernieuwde website www.familiegeschiedenis.be.

Op 16 april vertellen onze sprekers over de toekomstperspectieven voor familiegeschiedenis, telkens vanuit hun eigen expertisedomein. Ontdek in de loop van de namiddag hoe familiegeschiedenis zich verhoudt tot wetenschap, digitale technologie en onze diverse samenleving.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • Preview: een nieuwe genealogische zoekomgeving bij het Rijksarchief (Annelies Coenen)
  • De genetische revolutie in genealogie (Maarten Larmuseau)
  • Digitale restauratie van familiefoto’s dankzij AI (Peter Eyckerman)
  • Dochter van de dekolonisatie (Nadia Nsayi)
  • Op bewijs gebaseerde genealogiesoftware (Luc Chalmet)
  • Oeps … een vondeling in mijn stamboom! (Diane De Keyzer)

Histories bouwt zelf mee aan de toekomst van familiegeschiedenis, want we stellen voor het eerst ook de nieuwe www.familiegeschiedenis.be voor.

Datum en tijdstip

16 april 2021, 14u-16u30, met inloop vanaf 13u45.

Online.

Meer informatie?

Vragen over de organisatie van het evenement? Contacteer Lori Verhoeven (Lori.Verhoeven@historiesvzw.be). Vragen over de vernieuwing van de website www.familiegeschiedenis.be? Contacteer Thijs Dekeukeleire (Thijs.Dekeukeleire@historiesvzw.be).

Foto via Unsplash

Voor wie?

Iedereen met een interesse in familiegeschiedenis is welkom, met of zonder voorkennis.

Inschrijven

Het online evenement is gratis, maar inschrijven is wel verplicht, via onderstaand inschrijvingsformulier. Inschrijven kan tot 24 uur voor het evenement. Deelnemers krijgen de dag voordien een uitnodiging voor het digitaal platform. Helaas is dit webinar reeds volzet. Je kan wel inschrijven voor de wachtlijst. Van zodra er een plaats vrij komt, zullen we je contacteren. Na het webinar ontvang je (ook als je op de wachtlijst staat) een link naar een video-opname van het webinar.

Organisatie en partners

De vernieuwde website www.familiegeschiedenis.be is een project van Histories, in samenwerking met Familiekunde Vlaanderen en het Instituut voor Publieksgeschiedenis (UGent), met medewerking van het Rijksarchief.

Praktisch

Data

16-04-2021 14:00
Online

Prijs

Gratis

Lesgever