Meet & greet met rijksarchivaris Eddy Put (vanuit je kot)!

Heb je prangende vragen over de juiste zoekstrategie voor jouw historisch onderzoek? Stel ze zélf aan een specialist van het Rijksarchief!

Voor iedereen die onderzoek doet naar lokale geschiedenis, genealogie of cultuur van alledag is vroeger of later een bezoek aan het Rijksarchief aangewezen. In de veelheid van depots en bestanden, van papieren en gedigitaliseerde bronnen is het niet altijd gemakkelijk je weg te vinden. Hoe begin je je zoektocht naar de juiste bron? Wat zijn de aangewezen pistes voor jouw onderzoeksvragen? En hoe vind je nu die ene speld in de hooiberg? Tijdens deze meet & greet heeft elke ingeschrevene een kwartier om één-op-één professioneel advies in te winnen. Rijksarchivaris van dienst is Eddy Put, Waarnemend departementshoofd van de Vlaamse Rijksarchieven en Diensthoofd van de dienst Digitalisering en Digitale Valorisatie (DIVA).

Datum en tijdstip

De meet & greets gaan online door op:

  • Dinsdag 30 maart 2021 tussen 14 en 17 u. (VOLZET)
  • Vrijdag 2 april 2021 tussen 14 en 17 u. (LAATSTE PLAATSEN)

Elke meet & greet duurt een kwartier.

Prijs

De meet & greet is gratis.

Meer informatie?

Contacteer Jan Geypen (jan.geypen@historiesvzw.be).

Doelgroep

Iedereen met vragen over archiefonderzoek in het Rijksarchief voor lokale geschiedenis, genealogie of cultuur van alledag.

Organisatie en partners

Rijksarchief en Histories

Inschrijven

De meet & greet is gratis, maar inschrijven is verplicht. Inschrijven kan tot en met donderdag 25 maart 2021. Opgelet: het aantal plaatsen is beperkt. Je ontvangt vervolgens een bevestiging met een vergaderlink en met het precieze tijdstip van jouw meet & greet. Kan je na inschrijving helaas toch niet deelnemen, graag een seintje.

Praktisch

Lesgever

Eddy Put

Data

30-03-2021 14:00
Online

02-04-2021 14:00
Online

Prijs

Gratis