Lerend netwerk rond reuzencultuur

Op zaterdag 9 september komt het lerend netwerk rond reuzencultuur in kader van het project Focus Vakmanschap opnieuw samen. Plaats van afspraak wordt de Bib Leuven Tweebronnen, waar we ook kennismaken met de werking van ReuzeLeuven.

Focus Vakmanschap is een samenwerkingsproject van Bokrijk | Vakmanschap & Erfgoed, Centrum Agrarische Geschiedenis, CEMPER, Histories, PARCUM, ETWIE, FARO en Werkplaats Immaterieel erfgoed. In totaal worden er 10 vakmanschappen visueel gedocumenteerd, waarvan Histories één vakmanschap in beeld brengt. 

Vakmanschap leeft! En dit zowel in het hoofd als in de handen van erfgoedgemeenschappen, groepen en individuen. Via Focus Vakmanschap wil Histories deze actoren ondersteunen in het borgen van hun vakmanschap. Het doel van het project is om de verschillende lagen van het reuzenambacht in kaart te brengen. 

Tijdens het lerend netwerk leggen we de focus op de gemeenschap achter en onder reuzen en hoe die door de reuzengroep worden gedragen. 

We willen het volledige maakproces van reuzen in beeld brengen en onderlinge kennisuitwisseling opstarten. Ben jij een reuzenbouwer of reuzenbeheerder met wilde maakplannen voor een nieuwe reus? Heb jij recent een reus gebouwd en heb je tips en tricks te delen? Schrijf je dan snel in voor ons lerend netwerk.

Moderatie

Frea Vancraeynest (Histories) en Laura Hemelings (Histories)

Wanneer en waar?

Zaterdag 9 september 2023, 10:00 – 16:00
de Bib Leuven Tweebronnen, Diestsestraat 49, 3000 Leuven

Programma

09:45 – Inloop met koffie

10:00 – 12:30:

  • Verdere verloop van het project Focus Vakmanschap. Welke acties en activiteiten staan er nog ingepland? We krijgen ook exclusieve videobeelden te zien in bijzijn van videast Alexander Kerkhof.
  • Kennismaking met de werking van ReuzeLeuven. De Leuvense reuzen zijn net als de reuzenbeheerders een diverse familie. De reuzenbeheerders zijn zowel lokale buurtwerkingen als een bonte mix van Leuvense verenigingen. We maken nader kennis met de reuzen en de gemeenschap achter de reuzen.

12:30 – 13:30: Lunch met mogelijkheid om te netwerken tussendoor

13:30 – 16:00:

  • Hoe bouw je een gemeenschap rond reuzen? Hier voorzien we tijd en ruimte voor specifieke vragen aan experten en het onderling uitwisselen van ervaringen: 
    • Ontdek de werking van erfgoedcel Dijk92 rond reuzencultuur en hun initiatieven met reuzenverenigingen uit de regio.
  • Ontdek de reuzenkaart. De reuzenkaart zit in een nieuw jasje. We tonen hoe ze er nu uitziet en gaan er zelf mee aan de slag!
  • Maak kennis met Reuzen in Vlaanderen, de koepelorganisatie voor reuzencultuur in Vlaanderen.

Prijs

Deelnemen aan deze uitwisselingsessie is gratis, maar schrijf je wel in via het inschrijvingsformulier

Meer informatie?

Contacteer Frea Vancraeynest op frea.vancraeynest@histories.be of op telnr. 0495 56 12 48. 

Voor wie?

Het lerend netwerk richt zich op reuzenbouwers of reuzenbeheerders

Inschrijven

Inschrijven is verplicht en kan via onderstaand inschrijvingsformulier. Voor ons vormingsaanbod gelden onze annuleringsvoorwaarden.

Organisatie en partners

Histories \ Home - Histories

Praktisch

Data

09-09-2023 10:00
Leuven

Prijs

Gratis

Lesgever

Moderatie door Frea Vancraeynest (Histories) en Laura Hemelings (Histories)

Inschrijven