Kotcafé: Ontdek het verhaal van jenever in je buurt

Kotcafé:

Een bijeenkomst waar iedereen kan praten, delen, leren, … maar dan online.

De jeneverstokerij van… Ontdek het verhaal van sterkedrank in je buurt

Jenever is dé sterkedrank van de Lage Landen. We zijn er best wel trots op. Maar achter het product zit een heel verhaal dat ook in onze eigen omgeving is geschreven. Het onderzoek naar dat verhaal gebeurt op meer dan één plaats.

Tijdens deze activiteit willen we mensen samenbrengen die interesse hebben in meer onderzoek naar jeneverproductie. We kunnen handvaten aanreiken om zelf op zoek te gaan naar wie stookte en wat gestookt werd in je omgeving. Welke bronnen kan je aanwenden om de geschiedenis stuk voor stuk bloot te leggen? Maar we kunnen ons ook beperken tot het zoeken naar antwoorden voor de vragen waarmee je geconfronteerd wordt. 

Deze activiteit maakt deel uit van het project ‘Oost-Vlaamse jeneverstokerijen’, dat erfgoed van stokerijen in kaart tracht te brengen. Ook deelnemers vanuit andere provincies kunnen aansluiten bij deze activiteit. 

Op 18 juni om 19u, vermoedelijk tot 20.30u

Voor wie?

Iedereen met interesse in de geschiedenis en het stoken van sterkedrank in onze streken

Inschrijven

Deelnemen is gratis. Inschrijven is wel verplicht via volgende link.

Deelnemers ontvangen na inschrijving een uitnodiging via Microsoft Teams.

Inschrijven is verplicht en kan tot drie dagen vóór het kotcafé. Wanneer de maximumcapaciteit (25 deelnemers) bereikt wordt, krijgen personen die actief willen meewerken aan het project van Oost-Vlaamse jeneverstokerijen de voorkeur. Voor meer informatie kan je terecht bij Hendrik Vandeginste of hendrik.vandeginste@historiesvzw.be of 015/80 06 37.

Organisatie en partners

Praktisch

Data

18-06-2020 19:00

Lesgever

Hendrik Vandeginste