Kotcafé: Babbel mee over de rituelen en tradities van vandaag

Kotcafé:

Een bijeenkomst waar iedereen kan praten, delen, leren, … maar dan online.

Babbel mee over rituelen en tradities van vandaag en vul de rituelendatabank van Histories aan!

Rituelen en tradities worden van generatie op generatie doorgegeven. Ze vertellen iets over onze gewoontes, identiteit en manier van leven. Ze hebben vaak een speciale betekenis (bij jou persoonlijk of voor velen) en markeren bepaalde momenten in ons leven of jaar. Rituelen kunnen dus zowel grote, feestelijke gelegenheden zijn zoals je kerstboom zetten, aan de Ramadan meedoen of je Bar Mitswa vieren. Maar evengoed kleine, alledaagse dingen zoals je vaste kop koffie ‘s ochtends of een voorleesverhaaltje voor bed.

Rituelendatabank

Histories brengt deze rituelen en tradities in kaart door ze op te nemen in een rituelendatabank. We vinden het belangrijk om deze databank regelmatig aan te vullen met nieuwe rituelen en tradities en de bestaande rituelenfiche

s te actualiseren. Hierbij kunnen we jouw hulp gebruiken! Tijdens een gezellige (online) cafébabbel horen we graag over allerlei tradities die je meekreeg van je ouders en met plezier doorgeeft aan je (klein)kinderen, zoals een barbecue houden of uren voor je strandcabine zitten in de zomer, verjaardagstaarten bakken of paaseieren rapen. Rituelen en tradities zijn ook onderhevig aan evoluties in de maatschappij. Ook corona speelt hier een rol: nieuwe fenomenen zoals e-peritieven en op berenjacht gaan zijn ongetwijfeld maar het topje van de ijsberg. Grote evenementen of kleine, alledaagse dingen… wij zijn benieuwd naar hoe jullie ze beleefden in deze coronatijden! Jullie vertellen, wij luisteren en laten ons inspireren!

Mogen wij jou ook verwachten aan onze virtuele toog?

Doelgroep

Dit kotcafé is geopend voor iedereen, voorkennis is niet nodig.

Praktische info

Op 16 juli om 19u, vermoedelijk tot 20.30u , via Microsoft Teams.

Deelnemen is gratis.  Inschrijven is wel verplicht en kan via deze link. Deelnemers ontvangen na inschrijving een uitnodiging via Microsoft Teams. Je inschrijven kan tot drie dagen vóór het kotcafé.

Voor meer informatie kan je terecht bij Frea Vancraeynest via frea.vancraeynest@historiesvzw.be of 015/80 06 35

 

Voor wie?

Iedereen, geen voorkennis nodig

Inschrijven

Deelnemen is gratis.  Inschrijven is wel verplicht en kan via deze link. Deelnemers ontvangen na inschrijving een uitnodiging via Microsoft Teams. Je inschrijven kan tot drie dagen vóór het kotcafé.

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=WiiEtN_vPUSo62lpK9d2h51v_lfqp35Cj7N0exl8HQ9UOEhBRllQQjdHRDlGQUhFUjJXTklIUUJKSS4u

Praktisch

Data

16-07-2020 19:00
Online

Lesgever