Inleiding tot het determineren van munten 

Vind je als metaaldetectorist wel eens munten? Heeft je vereniging een collectie munten? Wil je aan de slag gaan met muntdeterminatie, maar weet je niet waar te beginnen?

In deze vorming vertelt emeritus professor Johan van Heesch over de verschillende soorten munten en muntdepots die we in de bodem kunnen aantreffen. Hij zal het ook hebben over de muntslagtechniek en de problematiek van vals en echt, en vooral: hoe determineren we een munt en welke hulpmiddelen zijn hiervoor nuttig? Tenslotte behandelt hij de wetenschappelijke meerwaarde van correct geregistreerde oppervlaktevondsten.

Achteraf krijg je ruim de tijd om vragen te stellen, maar het is geen determineersessie.

Lesgever

Johan van Heesch (° 1955) studeerde aan de U Gent en de KU Leuven en was de conservator van het penningkabinet van KBR (de Koninklijke Bibliotheek van België). Hij doceert als emeritus met opdracht de vakken numismatiek aan de KU Leuven.

Wanneer en waar?

Zaterdag 8 april 2023, 13u-16u
lokaal 01.23 (eerste verdieping) in het MGR. Sencie Instituut (MSI) van de KU Leuven.

Prijs

Het inschrijvingsgeld per vorming bedraagt 5 euro voor erfgoedvrijwilligers, zij die de cursus in hun vrije tijd volgen, studenten en leerkrachten. Andere deelnemers betalen 15 euro. Na het invullen van het inschrijvingsformulier krijg je alle gegevens voor de betaling.

 Meer informatie?

Contacteer Anouk Hazelof op anouk.hazelof@historiesvzw.be of op telnr. 0492 11 66 18

Voor wie?

Doelgroep: Metaaldetectoristen die willen starten met het determineren van munten

Inschrijven

Inschrijven is verplicht en kan tot één dag voor de vorming via onderstaand inschrijvingsformulier. Voor ons vormingsaanbod gelden onze annuleringsvoorwaarden.

Organisatie en partners

Praktisch

Data

08-04-2023 13:00
Leuven

Prijs

5 tot 15 euro.

Lesgever

Johan van Heesch, KU Leuven