Hoe verzamel je mondelinge herinneringen aan wagenmakerij?

Om meer te weten te komen over het leven in en rond een wagenmakerij zijn mondelinge getuigenissen een interessante bron. De laatste wagenmaker is er al een hele tijd niet meer. Wellicht zijn er kinderen of kleinkinderen van wagenmakers die zich het ambacht nog herinneren en bereid zijn om de verhalen van vroeger door te geven. Hoe bereid je een interview met hen voor? Waarop moet je tijdens het interview letten en hoe bewaar je het duurzaam? Chantal Bisschop, expert mondelinge geschiedenis bij CAG, geeft in deze vorming tips om je onderzoek naar wagenmakers te verrijken met mondelinge bronnen.

Deze vorming maakt deel uit van een traject in samenwerking met CAG waarin we handvatten aanreiken om de wagenmakers in jouw regio en hun (familie)geschiedenis bloot te leggen. We willen mensen samenbrengen die deze interesse delen. Door vanuit verschillende standpunten te kijken, schrijven we een rijker verhaal en bieden we een antwoord op eventuele obstakels tijdens het onderzoek.

Meer informatie?

Contacteer Hendrik Vandeginste (hendrik.vandeginste@historiesvzw.be of 015/80 06 37) of Griet Frère (griet.frere@cagnet.be of 016/32 36 84). Kan je helaas niet deelnemen, maar ga je wel aan de slag met onderzoek naar wagenmakers, graag ook een seintje.

Voor wie?

Dit is een initiatief voor iedereen met interesse in de familiegeschiedenis van wagenmakers. We hopen je warm te maken om daarna je eigen onderzoek te voeren

Inschrijven

Deze vormingsavond is gratis, maar inschrijven is wel verplicht en kan tot drie dagen voor de vormingsavond via onderstaand inschrijvingsformulier. Tijdens (of na) de vorming ontvang je cursusmateriaal. Deelnemers krijgen na inschrijving een uitnodiging voor het digitaal platform.

Organisatie en partners

Omwille van preventieve maatregelen tijdens deze coronatijden zal de sessie online plaatsvinden. We stellen vast dat mensen soms wat koudwatervrees hebben. We helpen je graag over deze hindernis.

Praktisch

Data

04-02-2021 19:30
Online

Prijs

Gratis

Lesgever

Chantal Bisschop (CAG)