Hoe schrijf je de familiegeschiedenis van wagenmakers?

Wat een garagist betekent voor de hedendaagse burger, dat was de wagenmaker voor onze voorouders. Een wagenmaker maakte en herstelde houten karren, wagens en onderdelen zoals wielen of assen. Elk dorp in Vlaanderen had één of meerdere wagenmakerijen in de 19de eeuw. Het ambacht van de wagenmaker stierf in de jaren 1950 een stille dood. Tegenwoordig verdwijnt ook de collectieve herinnering aan deze stiel.

Heb jij altijd al meer willen weten over de wagenmaker in je familie? Tijdens deze vorming willen we enkele bronnen toelichten die tijdens een zoektocht naar familiegegevens zinvol zijn. We hebben het voornamelijk over online bronnen, aangezien het raadplegen van fysieke bronnen op dit moment moeilijk is.

Tegelijk willen we met de deelnemers het digitaal platform van het project verkennen. Daar kan je informatie over wagenmakers vinden en delen.

Meer informatie?

Contacteer Hendrik Vandeginste op hendrik.vandeginste@historiesvzw.be of 015/80 06 37. Kan je helaas niet deelnemen, maar wel aan de slag met onderzoek naar wagenmakers, graag ook een seintje.

Voor wie?

Dit is een initiatief voor iedereen met interesse in de familiegeschiedenis van wagenmakers. We hopen je warm te maken om daarna je eigen onderzoek te voeren.

Inschrijven

Deze vormingsavond is gratis, maar inschrijven is wel verplicht en kan tot drie dagen voor de vormingsavond via dit inschrijvingsformulier. Tijdens (of na) de vorming ontvang je cursusmateriaal.

Deelnemers krijgen na inschrijving een uitnodiging voor het digitaal platform.

Organisatie en partners

De sessie vindt online plaats van 19u tot 20u30 op dinsdag 15 december. Omwille van preventieve maatregelen tijdens deze coronatijden zal de sessie online plaatsvinden. We stellen vast dat mensen soms wat koudwatervrees hebben. We helpen je graag over deze hindernis.

Praktisch

Data

15-12-2020 19:00
Online

Lesgever

Hendrik Vandeginste en Thijs Dekeukeleire (Histories)