Distill-a-thons: schrijf mee over de geschiedenis van jeneverstokerijen

Postkaart met afbeelding van een groep personen in een stokerij, 1911, Jenevermuseum Hasselt.

Wie het over jenever heeft, moet het ook over jeneverstokerijen hebben. Om de historiek van deze bedrijven niet enkel in het museum, maar ook digitaal in de kijker te zetten, organiseert het Jenevermuseum en haar partners een reeks van distill-a-thons.

Dat zijn schrijfsessies waarin we de vele verhalen over jeneverstokerijen, uit verleden en heden, naar Wikipedia overbrengen. We maken je niet alleen wegwijs in de online encyclopedie, maar je krijgt ook de kans om in de wereld van de jeneverstokerijen te duiken en jouw kennis te delen en meer bekendheid te geven. Eerder waren er al distill-a-thons in West- en Oost-Vlaanderen, Antwerpen en in het Jenevermuseum die focussen op stokerijen in Limburg.

Verlekkerd op jenever en zin om mee de geschiedenis van stokerijen neer te pennen? Schrijf je dan zeker in voor één of meerdere distill-a-thons!

De volgende schrijfsessie focust op:

stokerijen in Limburg

  • Distill-a-thon 10: 13 juni 2024 van 10u30 tot 16u in Jenevermuseum Hasselt

PRIJS

Gratis

BEGELEIDERS

Inge Huskens en Joanie Dehullu (Jenevermuseum Hasselt), Geert van Pamel (Wikimedia Belgium), Lisa Tijtgat en Hendrik Vandeginste (Histories)

EXTRA INFORMATIE

  • Indien je een laptop, oplader en muis hebt, gelieve deze mee te brengen.
  • Voor meer informatie kan je terecht bij Inge Huskens of inge.huskens@hasselt.be.

Voor wie?

Iedereen die wil meehelpen om informatie over jeneverstokerijen aan een ruimer publiek bekend te maken. Ervaring met schrijven voor Wikipedia is niet vereist.

Inschrijven

Organisatie en partners

Deze sessies kaderen in het subsidieproject ‘Belgische stokerijen als LOD via Wiki-platformen’ en zijn een samenwerking van het Jenevermuseum, meemoo, het Industriemuseum, Histories, Centrum voor Agrarische Geschiedenis en de erfgoedcellen Zender, Erfgoedlab, erfgoedcel Brussel, Leie Schelde, Zuidwest en Vlaamse Ardennen. 


Histories logo

 

Praktisch

Data

13-06-2024 10:30
Hasselt

Prijs

Gratis

Lesgever

Inge Huskens, Joanie Dehullu, Geert van Pamel, Lisa Tijtgat, Hendrik Vandeginste

Inschrijven