Digitale kaarten maken in QGIS voor je historisch onderzoek

QGIS

Via het gratis programma Quantum GIS (QGIS) kan je zelf aan de slag om digitale kaarten van gemeenten te maken. Tijdens de kennismakingsessie willen we ingaan op wat Quantum GIS precies is en jullie vragen verkennen over het gebruik van het programma. We gaan aan de slag met het oorspronkelijk kadaster en Popp-kaarten. Aan de hand van deze voorbeelden raak je vertrouwd met het programma en krijg je alle kennis mee om een eigen kaart te maken die jouw lokaal onderzoek visueel kan ondersteunen, bijvoorbeeld in een tijdschriftartikel of op een website.

Degenen die zich na de eerste sessie verder willen verdiepen, kunnen deelnemen aan ons lerend netwerk. In dit netwerk richten we ons op het digitaal maken van fysieke kaarten op perceelsniveau voor een gemeente. We gaan in op specifieke aspecten van QGIS aan de hand van een praktijkvoorbeeld met Popp-leggers. Samen pakken we obstakels aan om tot een beter resultaat te komen.

Waar en wanneer

  • Dinsdag 27 februari 19u30 – 21u

Online via Microsoft Teams

Voor wie?

De vorming richt zich op iedereen die al gestart is of binnenkort wil starten om zelf een digitale kaart van een gemeente te maken.

Inschrijven

Inschrijven is verplicht en kan tot drie dagen voor de vormingsavond via het inschrijvingsformulier. Voor ons vormingsaanbod gelden onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie

Contacteer Lisa Tijtgat op lisa.tijtgat@histories.be of telnr. 0495 56 12 44.

Organisatie en partners

Praktisch

Data

27-02-2024 19:30
Online

Prijs

Gratis

Lesgever

Lisa Tijtgat en Hendrik Vandeginste (Histories)

Inschrijven