Allerheiligen en Allerzielen: Reveil

Reveil

In gesprek met Pieter Deknudt

In de rubriek 'over-dragers' spreekt Histories met en over dragers van rituelen, tradities of feesten. Dat zijn mensen die op allerlei manieren betrokken kunnen zijn bij zo'n ritueel, traditie of feest. We noemen hen dragers, omdat ze hun praktijk in leven houden door die zelf uit te voeren en door ze op anderen over te dragen.

Denk aan stagediven: Alleen als de hele menigte meewerkt, en de stagediver telkens een stukje verder draagt naar de volgende, zal de persoon niet vallen. En hoe meer mensen meedoen, hoe langer de duik kan duren.

Dit keer sprak Histories met Pieter Deknudt, oprichter van Reveil, die een stempel heeft weten te drukken op de viering van Allerheiligen en Allerzielen in Vlaanderen. We hebben hem een aantal vragen gesteld, die je een beter inzicht kunnen geven in de organisatie en het doel van Reveil. Hieronder lees je meer van zijn ervaringen.

Wil je Reveil zelf meemaken? Kijk dan eens op de website of jouw stad of gemeente ook een concert organiseert op 1 november. Of ga naar een van de andere conceren of een evenement in de jaarlijkse Troosthoofdstad. Zie www.reveil.org voor meer informatie.

 

Pieter Deknudt


Dankjewel voor het gesprek!