Koningsdag: Gesprek

Het Koningshuis

In gesprek met Audric Joos

Auteur: Histories

In de rubriek 'over-dragers' spreekt Histories met en over dragers van rituelen, tradities of feesten. Dat zijn mensen die op allerlei manieren betrokken kunnen zijn bij zo'n ritueel, traditie of feest. We noemen hen dragers, omdat ze hun praktijk in leven houden door die zelf uit te voeren en door ze op anderen over te dragen.

Denk aan stagediven: Alleen als de hele menigte meewerkt, en de stagediver telkens een stukje verder draagt naar de volgende, zal de persoon niet vallen. En hoe meer mensen meedoen, hoe langer de duik kan duren.

Het Britse koningshuis staat volop in de schijnwerpers. Honderdduizenden Britten leven intens mee met de Britse royals en kijken reikhalzend uit naar de gebeurtenissen in hun leven. In België loopt het gewoonlijk wat minder vaart, al zijn er ook hier mensen die het doen en laten van het Belgische koningshuis met meer dan gewone belangstelling volgen. Eén van hen is Audric Joos, die Histories vol vuur vertelde waarom de koninklijke familie hem zo interesseert. 

Audric Joos


Dankjewel voor het gesprek!


Dit interview werd afgenomen in april 2018 door LECA (Landelijk Expertisecentrum voor Cultuur van Alledag). De werking van LECA maakt sinds 1 januari 2019 onderdeel uit van Histories.