Cosplay: Gesprek

Cosplay

In gesprek met Gaia Van Deynze

Auteur: Histories

In de rubriek 'over-dragers' spreekt Histories met en over dragers van rituelen, tradities of feesten. Dat zijn mensen die op allerlei manieren betrokken kunnen zijn bij zo'n ritueel, traditie of feest. We noemen hen dragers, omdat ze hun praktijk in leven houden door die zelf uit te voeren en door ze op anderen over te dragen.

Denk aan stagediven: Alleen als de hele menigte meewerkt, en de stagediver telkens een stukje verder draagt naar de volgende, zal de persoon niet vallen. En hoe meer mensen meedoen, hoe langer de duik kan duren.

Cosplay zit in de lift. Meer en meer mensen verkleden zich als een personage uit hun favoriete game of serie en komen zo samen op bijeenkomsten. Hoe divers hun achtergronden ook mogen zijn, allemaal houden van games, fantasy of anime. Omwille van die fascinatie krijgen cosplayers soms snel het label van uncoole nerd opgekleefd. Met haar kennis en kunde helpt Gaia Van Deynze dat hardnekkig vooroordeel eigenhandig de wereld uit.

https://www.facebook.com/gaiaartsmith/

Gaia van Deynze


Dankjewel voor het gesprek!


Dit interview werd afgenomen in oktober 2017 door LECA (Landelijk Expertisecentrum voor Cultuur van Alledag). De werking van LECA maakt sinds 1 januari 2019 onderdeel uit van Histories.