Confetti di Sulmona: Gesprek

Confetti di Sulmona uitdelen

In gesprek met Michela De Camillis

Auteur: Histories

In de rubriek 'over-dragers' spreekt Histories met en over dragers van rituelen, tradities of feesten. Dat zijn mensen die op allerlei manieren betrokken kunnen zijn bij zo'n ritueel, traditie of feest. We noemen hen dragers, omdat ze hun praktijk in leven houden door die zelf uit te voeren en door ze op anderen over te dragen.

Denk aan stagediven: Alleen als de hele menigte meewerkt, en de stagediver telkens een stukje verder draagt naar de volgende, zal de persoon niet vallen. En hoe meer mensen meedoen, hoe langer de duik kan duren.

Michela De Camillis heeft haar roots in Italië, maar studeerde de voorbije jaren in België. Zopas sleepte ze haar doctoraatstitel in de wacht, waarop ze haar collega’s prompt op confettibloemen trakteerde. Bij Michela en haar familie worden speciale gelegenheden namelijk steevast met fiori di confetti gevierd. Zoiets maakt LECA natuurlijk meteen nieuwsgierig. Met wat hulp van mama Filomena werpt Michela voor ons een blik op deze smakelijke traditie. 

 

Foto's: 1 + 2 © Michela Di Carmilis, 3 © CC by RaBoe/Wikipedia 

Michela De Camillis


Dankjewel voor het gesprek!


Dit interview werd afgenomen in april 2018 door LECA (Landelijk Expertisecentrum voor Cultuur van Alledag). De werking van LECA maakt sinds 1 januari 2019 onderdeel uit van Histories.