Op zondag 22 november lanceerde MEDEA een Eerste Hulp Bij Metaaldetectie videopodcast tijdens de Dag van de Wetenschap! Alles wat je moet weten voor je gaat zoeken met een metaaldetector en wat je moet doen als je iets gevonden hebt, wordt uitgelegd.
Metaaldetectie is niet zomaar een kwestie van een detector kopen en eraan te beginnen. Er zijn zelfs regelgevingen en verplichtingen aan verbonden. Het is namelijk geen eenmalige bezigheid, maar een werkelijke wetenschappelijke erfgoedactiviteit. Je plukt een stukje erfgoed en verbind je tot de archeologische gemeenschap en wetenschap in het algemeen. Zoals wetenschappers en archeologen, moet een metaaldetectorist zich dus houden aan een boel principes. Erfgoed en geschiedenis is eigenlijk van iedereen. Als metaaldetectorist, verbind je je ertoe, net als de archeoloog, om kennis en vondsten te delen! Meer info over dit filmpje.
Kriebelt het al een tijdje of ben je net begonnen? Heb je even herhaling nodig? Bekijk ook zeker de MEDEA Metaaldetectie Tips en Goede Praktijk zowel als de blogs!
Meer info over MEDEA en metaaldetectie.
Lesgevers
Sander Milis en Katelijne Nolet (Histories)
Gelegenheid
Dag van de Wetenschap 22 november 2020
Meer informatie?
Contacteer Katelijne Nolet via katelijne.nolet@historiesvzw.be