Tijdelijk nieuw in het team: Laurent Schümmelfeder

Laurent Schümmelfeder

Op 9 februari sloot Laurent Schümmelfeder zich aan bij ons team als BIS-medewerker project ‘Weeg mee(r) op lokaal erfgoedbeleid’ en zakelijk advies voor erfgoedverenigingen.

De academische loopbaan van Laurent begint aan de VUB, waar hij zijn bachelor en master in de geschiedenis behaalde. Zijn thesis behandelde het thema verzet en smokkel tijdens de Tweede Wereldoorlog in Brussel. Nadien studeerde hij verder in Amsterdam waar hij zijn Master Applied Museum and Heritage Studies behaalde. Tijdens zijn studies volgde Laurent stages bij het Studiecentrum Oorlog en Maatschappij in Brussel en het Luther Museum in Amsterdam, waar hij respectievelijk meewerkte aan artikels voor de site Belgiumwwii en onderzoek verrichtte rond omstreden religieus erfgoed. Op beide stageplaatsen vond Laurent de grote bijdrage die erfgoedvrijwilligers leverden heel opmerkelijk en interessant.

Vanuit deze interesse werkt Laurent bij ons aan ‘Weeg mee(r) op lokaal erfgoedbeleid’. Met dit traject willen we door praktijkvoorbeelden en handige instrumenten erfgoedvrijwilligers aanmoedigen om zelf aan beleidsbeïnvloeding te doen. Tot slot werkt Laurent mee aan het verzamelen en ontsluiten van alle informatie over verzekeringen, wetgeving, financiën, enzovoort. Waardevolle informatie die erfgoedvrijwilligers zeker kunnen gebruiken in de praktijk!