Hoe organiseer je een virusveilige erfgoeddag?

Corona zorgde het afgelopen jaar voor de annulering van heel wat evenementen, waaronder Erfgoeddag 2020. Veel activiteiten bevonden zich echter wel al in de finale fase en er waren al heel wat voorbereidingen getroffen. Om dat werk niet verloren te laten gaan, zal Erfgoeddag 2021 hetzelfde thema, ‘Nacht’, hebben.

Vergeet niet opnieuw in te schrijven

Was je met een activiteit ingeschreven voor Erfgoeddag 2020 en wil je ook deelnemen aan de editie van 2021? Dan moet je je inschrijving controleren en opnieuw indienen. Dat kan via deze link. Wil je graag nog een nieuwe activiteit of samenwerking registreren? Dat kan ook! FARO verlengde de inschrijfperiode tot 18 januari 2021.

Checklist

Om de Erfgoeddag vlot en veilig te laten verlopen, wil FARO je helpen bij het coronaproof maken van je activiteit. Daarom organiseren ze een vorming op 21 januari 2021 waarbij ze aan de hand van een concrete checklist leren hoe je een virusveilige activiteit organiseert en erover communiceert.

Bij deze vorming zal ook Peter Decuypere, Event Expert bij EventFlanders, aanwezig zijn. Hij zal uitleggen hoe het Covid Event Risk Model (CERM) werkt, dat nu verplicht is bij het organiseren van alle evenementen, en hoe het toegepast wordt op erfgoeddagdeelnemers. Je krijgt ook de kans om vragen te stellen.

FARO deelt op hun website heel wat tips om digitale initiatieven te organiseren.

Schrijf je hier in voor de vorming.

Foto via Unsplash