Uitwisselmoment Buurten met erfgoed

Buurten met erfgoed is een traject dat leerkrachten van de tweede graad lager onderwijs of van het secundair onderwijs in een gemeente of stad samen doorlopen met lokale erfgoedpartners zoals musea, archieven, vrijwilligersverenigingen enzovoort. Een schooljaar lang ontmoeten ze elkaar en werken ze samen aan lesactiviteiten voor kinderen en jongeren. Centraal staat het erfgoed in de buurt van de school. Het doel is dat kinderen en jongeren dat erfgoed zien en ontdekken. In elke buurt is immers een schat aan erfgoed aanwezig. Alleen is dat niet altijd (even goed) gekend bij leerkrachten en leerlingen. Buurten met erfgoed kan hen hierin ondersteunen.

Je nam eerder al deel aan een train-de-trainer Buurten met erfgoed, of meer nog, je was zelf misschien al initiatiefnemer of trekker van één of meerdere Buurten met erfgoedtrajecten?

Dan nodigen we je graag uit op ons uitwisselingsmoment voor trekkers en begeleiders van Buurten met erfgoedtrajecten op 14 maart 2024, van 13u30 tot 16u bij Histories te Brussel.  

Het doel is om aan elkaar te vertellen over de ervaringen of plannen met Buurten met erfgoed. We gaan samen in op zowel trajecten basisonderwijs als op trajecten secundair onderwijs. Want misschien volgde je ooit de train de trainer voor basisonderwijs, maar ben je benieuwd naar de aanpak voor secundair onderwijs? We brengen het zeker aan de orde! Daarnaast nemen we tijd om in te gaan op jullie verhaal, of op vragen en uitdagingen die leven.
Zo willen we verder uitwisselen met elkaar over wat goed gaat, en wat misschien nog moeilijk is. We zijn ervan overtuigd dat we heel wat kunnen delen met, en leren van elkaar!

Moderatie

Het uitwisselmoment wordt begeleid door partners vanuit de stuurgroep Buurten met erfgoed, waaronder Daphné Maes (Histories), Poli Roumeliotis (projectcoördinator Buurten met erfgoed secundair) en Hildegarde Van Genechten (FARO).

Waar en wanneer?

Donderdag 14 maart 2024 – van 13.30 tot 16.00 uur – Locatie Histories, bij Toerisme Vlaanderen, Grasmarkt 61, 1000 Brussel

Inschrijven

Deelnemen is gratis, maar graag inschrijven via een mailtje aan hildegarde.vangenechten@faro.be

Meer informatie?

Contactpersoon bij Histories: daphne.maes@histories.be
Zie ook www.buurtenmeterfgoed.be

Voor wie?

Trekkers, deelnemers of initiatiefnemers van vroegere Buurten met erfgoedtrajecten of train de trainers. Maar ook iedereen die zin heeft een toekomstig samenwerkingsverband te starten en te trekken, is welkom.

Inschrijven

Deelnemen is gratis, maar graag inschrijven via een mailtje aan hildegarde.vangenechten@faro.be

Organisatie en partners

Dit uitwisselingsmoment is een organisatie van Buurten met erfgoed. Buurten met erfgoed wordt nu opgevolgd en gecoördineerd door FARO, Histories, Mastiek (museum- en erfgoedwerking van Bamm!) en de Provincie Oost-Vlaanderen. Meer informatie over het partnerschap: http://www.buurtenmeterfgoed.be/nl/partners/


Praktisch

Data

14-03-2024 13:30
Brussel

Prijs

gratis

Lesgever

Daphné Maes, Poli Roumeliotis en Hildegarde Van Genechten