Tijdelijk nieuw in het team: Pieter-Jan Ranson

Op 22 mei startte Pieter-Jan Ranson zijn beroepsinlevingsstage bij Histories. Hij zal er als medewerker digitale erfgoeddata de komende maanden het team digi-data ondersteunen.

Pieter-Jan studeerde af in de master Taal- en Letterkunde Nederlands-Engels, waarin hij een stevige theoretische basis ontwikkelde rond taal, cultuur en geschiedenis. Om zich verder toe te spitsen op het culturele en historische aspect, koos Pieter-Jan ervoor om ook een master te behalen in de Historische Taal- en Letterkunde. Tijdens die tweede opleiding kon hij praktische ervaring opdoen via een stage bij het Instituut voor de Nederlandse Taal. Daar werkte hij aan de digitalisering van dialectwoordenboeken en schreef hij mee aan de tweewekelijkse blog ‘Uit de Streek’.

Deze beroepsinlevingsstage bij Histories is de ideale plaats om de cultuur- en erfgoedsector van dichtbij te leren kennen. Pieter-Jan is dan ook heel gemotiveerd om zich snel in te werken en zijn academische kennis om te zetten in praktijkervaring. Bovendien is hij enorm enthousiast om bij te leren over digital humanities zodat hij zijn steentje kan bijdragen aan de toekomst van cultureel erfgoed.

Je kan Pieter-Jan contacteren via pieterjan.ranson@histories.be