Tijdelijk nieuw in het team: Mathilde Debourse

Vol enthousiasme ondersteunt Mathilde Debourse de komende maanden Anouk Hazelhof, medewerker metaaldetectie bij Histories.

Na haar studies kunstwetenschappen (Ugent), besloot Mathilde een tweede master in de erfgoedstudies (UA) te behalen. Tijdens deze opleidingen kreeg ze een stevig theoretisch kader van de cultuur- en erfgoedsector mee en ontwikkelde ze een warm hart voor diverse aspecten uit dit domein.

Deze BIS-baan is de ideale kans voor haar om kennis te maken met de werking van Histories en om taken zoals het organiseren van vormingen, het opmaken van beleidsplannen en het geven van advies en begeleiding onder de knie te krijgen. Zo helpt Mathilde graag de metaaldetectiegemeenschap en andere erfgoedvrijwilligers warm(er) te maken voor de rijke culturele geschiedenis waarmee ze in contact komen. Tegelijk is ze zelf nieuwsgierig naar alles wat nog te ontdekken valt binnen het erfgoedlandschap. Mathilde kijkt er naar uit nieuwe ervaringen op te doen, haar vaardigheden bij te spijkeren en haar passie voor cultuur en erfgoed (nog meer) te versterken.

Je kan Mathilde contacteren via mathilde.debourse@historiesvzw.be