Tijdelijk nieuw in het team: Lien Van Craen

Op 18 april startte Lien Van Craen aan haar beroepsinlevingsstage bij Histories. Ze zal de komende zes maanden ondersteuning bieden aan het team zakelijke werking.

Lien studeerde eerst geschiedenis en later internationale betrekkingen en diplomatie aan de Universiteit Antwerpen. Ze volgde deze opleidingen om meer inzicht te krijgen in het verleden en om hedendaagse maatschappelijke thema’s beter te begrijpen. Deze stage is voor haar een logische volgende stap, die volledig past bij haar interesse in het verleden en erfgoed.

Lien begint erg gedreven en met veel zin aan haar eerste werkervaring. Binnen het team zakelijke werking krijgt ze de gelegenheid om in een veilige leeromgeving te kunnen proeven van de taken van een coördinator of een zakelijk verantwoordelijke binnen de cultuur- of erfgoedsector. Lien zal kennismaken met HR-management, financieel beheer, boekhouding, sociaal-juridische vraagstukken en de werking van onze bestuursorganen. Lien kijkt er vooral naar uit om een netwerk uit te bouwen, en om samen te werken met verschillende mensen uit de erfgoedsector!

Je kan Lien contacteren via lien.vancraen@histories.be