Onze Publieksdag zet metaaldetectie in de spotlights

Publieksdag Metaaldetectie

Op zaterdag 8 juni 2024 nodigen we je uit om deel te nemen aan onze Publieksdag Metaaldetectie in Leuven. Deze dag is geïnspireerd door het congres ‘Hobby archaeology, from citizen science to heritage practice communities‘ op 10 en 11 juni in Brussel. Het wordt een dag vol boeiende ontmoetingen, inspirerende gesprekken en het delen van kennis over ons verleden. Laat je prikkelen door de tentoonstelling ‘Grave hobby: Vrijetijdsarcheologie in Vlaanderen’ en sla een praatje met de verschillende standhouders waaronder het agentschap Onroerend Ergoed, Detectum vzw en vele andere verenigingen en vrijetijdsonderzoekers. Of je nu een ervaren detectorist bent, net gestart bent of gewoon interesse hebt in geschiedenis, iedereen is welkom!

STANDHOUDER?

Als standhouder krijg je de kans om jouw unieke vondsten te tonen en jouw ervaringen met archeologisch onderzoek te delen. Jouw bijdrage wordt enorm gewaardeerd en draagt bij aan het verrijken van onze gemeenschap. 

Ken je misschien ook andere geïnteresseerden die kunnen bijdragen aan deze dag? Een heemkundige kring die zich bezighoudt met metaaldetectie, een metaaldetectorist die boeiende samenwerkingen aangaat, of iets helemaal anders dat de moeite waard is? Aarzel niet om hen uit te nodigen of laat het ons weten via anouk.hazelof@histories.be! 

BEZOEKER?

Als bezoeker heb je de mogelijkheid om de verschillende standhouders te ontmoeten en kennis op te doen over verschillende aspecten van metaaldetectie. 

We kijken ernaar uit om je te verwelkomen!

PRAKTISCH

  • Locatie: KU Leuven 
  • Datum: 8 juni 2024 
  • Kost: 10 euro (inclusief lunch!) 
  • Tijd: 10.00 uur

INSCHRIJVEN

Bezoeker? Schrijf je in via dit formulier.  

Standhouder? Schrijf je in via dit formulier